DUIT MeetUp 2023: Od sjajne prošlosti do razvoja za budućnost poslovni je i radni susret koji će se održati 29. decembra 2023. godine u KIA Centru u Sarajevu. Organizator je prvo bh. Društvo za unapređenje industrije i tehnologije (DUIT).

Poslovni i radni susret će se održati 29. decembra 2023. godine u KIA Centru u Sarajevu u organizaciji Društva za unapređenje industrije i tehnologije (DUIT)

“Biti aktivnim sudionikom u stvaranju i unapređenju modernog industrijskog i tehnološki razvijenog društva jedan je od primarnih zadataka DUIT-a. U tome smislu, DUIT MeetUp 2023 poslovni je i radni susret koji organiziramo s ciljem da osmislimo i ponudimo strategiju razvoja bh. industrije i tehnologije”, stoji u saopćenju organizatora.

DUIT MeetUp 2023: prihodi događaja namijenjeni su nabavci opreme potrebne za rad DUIT-ovih instituta

DUIT MeetUp 2023 istovremeno je i donatorski događaj: prihodi događaja namijenjeni su nabavci opreme potrebne za rad DUIT-ovih instituta

Održavanje kontinuiteta u znanju i kompetencijama, kontinuirano učenje te bliska unutarsektorska saradnja i širenje djelovanja uvijek imaju značajan učinak na sve učesnike i društvo u širem smislu. S druge strane, pravilo je da u razvijenim zemljama današnjice upravo ovakvi događaji predstavljaju osjetan pomak i podstrek razvoju inustrije i tehnologije.

Iz agende, tokom koje će stručnjaci prezentirati trenutno stanje, ideje i prijedloge za daljnji razvoj, ali ponuditi i neka konkretna rješenja, izdvajamo:

predstavljanje DUIT-a kao pokretača revolucionarnih projekata za bh. industriju,

predstavljanje Instituta za drvne tehnologije “Selman Selmanagić”,

predstavljanje razvojnih projekata DUIT-a,

diskusiju o mogućim pravcima razvoja bh. industrije, ali i

testiranje KIA i Volvo vozila te značajne prilike za umrežavanje.

Realan cilj društva Bosne i Hercegovine svakako bi morao biti – postati razvijeno, industrijski i tehnološki savremeno. Ovaj susret jedan je korak ka tome cilju.

“Za jedno društvo od izuzetne je važnosti popularizirati prirodne i tehničke nauke, kao i jačati znanje i svijest građana o industriji i njezinim tokovima. Ovim događajem želimo podstaći razvoj bosanskohercegovačke tehnologije, nauke i industrije”, ističu organizatori.

Informirati se te prijaviti učešće možete putem linka DUIT MeetUp 2023: Od sjajne prošlosti do razvoja za budućnost.

Dobrodošli na DUIT MeetUp  2023: Od sjajne prošlosti do razvoja za budućnost. Strategiju industrijskog i tehnološkog razvoja Bosne i Hercegovine donesimo znanjem i zajedništvom!

. . .

Čitajte i PIT Automotive MeetUp 2023: Pozitivne priče automobilskog sektora i nadahnuće za daljnji rast, kao i Iz čitanke bh. autoindustrije: Tragom uspjeha TAS-a…