Društvo za unapređenje industrije i tehnologije (DUIT) najavljuje DUIT MeetUp 2023: Od sjajne prošlosti do razvoja za budućnost, koji će se održati 29. decembra 2023. godine u KIA Centru u Sarajevu.

Poslovni i radni susret će se održati 29. decembra 2023. godine u KIA Centru u Sarajevu

“Misija DUIT-a upravo je kontinuiran angažman u društvu na stvaranju novih vrijednosti u industrijskim, tehničkim i naučnim dostignućima te na njihovoj popularizaciji. U tome smislu, DUIT MeetUp 2023 poslovni je i radni susret koji organiziramo s ciljem da osmislimo i ponudimo strategiju razvoja bh. industrije i tehnoilogije”, stoji u saopćenju organizatora.

DUIT MeetUp 2023 istovremeno je i donatorski događaj: prihodi događaja namijenjeni su nabavci opreme potrebne za rad DUIT-ovih instituta

Održavanje kontinuiteta u znanju i kompetencijama, kontinuirano učenje te bliska unutarsektorska saradnja i širenje djelovanja uvijek imaju značajan učinak na sve učesnike i društvo u širem smislu. S druge strane, pravilo je da u razvijenim zemljama današnjice upravo ovakvi događaji predstavljaju osjetan pomak i podstrek razvoju inustrije i tehnologije.

Iz agende, tokom koje će stručnjaci prezentirati trenutno stanje, ideje i prijedloge za daljnji razvoj, ali ponuditi i neka konkretna rješenja, izdvajamo:

  • predstavljanje DUIT-a kao pokretača revolucionarnih projekata za bh. industriju,
  • predstavljanje Instituta za drvne tehnologije “Selman Selmanagić”,
  • predstavljanje razvojnih projekata DUIT-a,
  • diskusiju o mogućim pravcima razvoja bh. industrije, ali i
  • testiranje KIA i Volvo vozila te značajne prilike za umrežavanje.

Realan cilj društva Bosne i Hercegovine svakako bi morao biti – postati razvijeno, industrijski i tehnološki savremeno. Ovaj susret jedan je korak ka tome cilju.

“Naučiti šta treba uraditi i naučiti kako to izvesti, naš je zadatak. Ostalo je pitanje vremena”, ističu organizatori uz napomenu kako je vizija DUIT-a upravo biti aktivnim sudionikom u stvaranju i unapređenju modernog industrijskog i tehnološki razvijenog društva.

Dobrodošli na DUIT MeetUp  2023: Od sjajne prošlosti do razvoja za budućnost. Strategiju industrijskog i tehnološkog razvoja Bosne i Hercegovine donesimo znanjem i zajedništvom!

Informirati se te prijaviti učešće možete putem linka DUIT MeetUp 2023: Od sjajne prošlosti do razvoja za budućnost

. . .

Preporučujemo i PIT Automotive MeetUp 2023: Da, mi to možemo!

Share: